Dear Diary

#2 Dear Diary / Seeking a job, an apt and motivation

Jeg begynner å bli litt redd for at dagene blir identiske. Som hver eneste dag den siste uken, er også denne dagen rolig, grå og våt. Jeg venter fortsatt på at sola skal titte frem. Jeg kjenner det krever litt ekstra å komme seg ut av sengen når været er grått og det regner annenhver time. 

Heldigvis har jeg ikke noe stort behov for å komme meg ut døra før litt senere, så denne formiddagen bli som mange andre tilbragt i sengen. Sengen har blitt mitt personlige kontor, noe som er en uvane. Jeg har alltid sagt til meg selv at jeg skal tilbringe minst tid i sengen, spesielt holde seg unna å jobbe fra sengen. I dag har jeg både jobbet fra sengen, hatt et jobbintervju over Skype og ryddet litt i e-posten min.

Det er ikke bare leilighet jeg leter etter i disse dager, jeg leter jo også etter jobb. Det har seg slik at studielånet ikke strekker helt til, eller jeg har et for høyt fritidsbudsjett som jeg ikke har noen planer eller ønsker om å kutte. 

Mens jeg leter etter en litt mer fast jobb har jeg tatt på meg noen ekstra-vakter på en fransk inspirert Bistro som ligger i Hamburgs svar på Grunnerløkka; Sternchanze. Føler alle storbyer har disse ”hipsterområdene”, men akkurat Schanze minner meg så sykt om Løkka. Du har barene, lokale butikker og parker – og støy til langt på natt. 

I dag skal jeg for første gang jobbe på kjøkkenet alene, og jeg kjenner jeg gruer meg. De som tror det er lett å lage Crepe og Galette (sunn crepe-ish) tar feil, men øvelse gjør mester!
Så om noen timer skal jeg flippe pannekaker og overleve kvelden – det gledes og grues. Frem til da skal jeg se på den nyeste episoden av The Morning Show på Apple TV+, den serien anbefales på det sterkeste!

I’m starting to get a little bit afraid that the days are getting identical. As every single day the past week, this one is also calm, grey and wet.  I’m still waiting for the sun to pop out. It takes a little extra effort to get out of bed when the weather is gray and it rains every two hours.

Fortunately, I have no big reason to get out the bed until a little later, so this morning will be like many others; spent in bed. The bed has become my personal office, which is not a good habit. I’ve always told myself that I should spend the least amount of time in bed, especially staying away from working from bed. Today I have both worked from bed, had a job interview over Skype and cleaned up my email inbox.

It’s not just an apartment I’m looking for these days, I’m also looking for a job. My student loan doesn’t cover all of my expenses, and since I have no plan of cutting down on the parties, eating out and all the things that are fun; I have to get a job

While looking for a slightly more permanent job, I’ve taken on some extra shifts at a French-inspired Bistro located in Hamburg’s answer to Grunnerløkka; Sternchanze. I Feel all the big cities have these “hipster areas”,  and Schanze reminds me so much of Løkka. You have the bars, local shops and parks – and the noise until midnight.

Today I am going to work alone in the kitchen for the first time, and I feel a little bit anxious. Those who think it’s easy to make Crepe and Galette (healthy crepe-ish) are wrong, but practice does the trick!
So in a few hours I will be flippin’ pancakes and trying to survive the evening. Until then, I’ll be watching the latest episode of The Morning Show on Apple TV +, that series is highly recommended!