Dear Diary

Jobbintervju, kaffe og Iggy Pop

Hei og hå, det er Torsdag og været er grått. Jeg tilbringer denne formiddagen på en middels travel cafe her på Altona. Denne morgenen hadde jeg et jobbintervju, noe som ble mer hektisk enn jeg trodde. Jobbintervjuet skulle være over Skype, og ettersom jeg ikke klarer å koble meg til nettet i leiligheten med MacBooken så måtte jeg komme meg til kafeen. På toppen av det hele greide jeg å glemme tidsforskjellene på intervjuet, så når vi hadde avtalt klokken tolv, var det elleve hos meg. Det skjønte ikke jeg før jeg bare hadde 30 minutter på å komme meg opp fra sengen. Jobbintervjuet er unnagjort, og hvis alt går som planlagt får jeg jobben. Det hadde vært veldig gøy dersom det gikk veien. 

Det er nå to timer siden intervjuet, og jeg har bestemt meg for å bli værende. Jeg sitter nå å sipper på min andre Cappuchino og ser på alle de travle menneskene. Det er veldig mange mennesker som trasker rundt i gatene, og jeg skjønner ikke at det kan være så mange mennesker, har ikke folk jobb og ting de skal gjøre? Det kan da neppe være lønnsomt at så mange ikke er på jobb.

Jeg har forresten fått helt dilla på det nye albumet til Iggy Pop som heter Free. I motsetning til den ellers ganske rocka stilen hans, er dette albumet mer jazz inspirert. På albumet har han fått med seg jazz trompetist Leron Thomas og shoegaze inspirerte gitaristen Noveller. Anbefales virkelig å sjekke ut, min favorittlåt på albumet må nok være Loves Missing. 

Ellers går dagene her i Hamburg veldig sakte, det er lite å fylle dagene med egentlig. Jeg har noen få vakter på en skikkelig koselig fransk inspirert Bistro hvor jeg jobber på kjøkkenet. Hovedsakelig lager jeg Galette som er sunne pannekaker og crepes. Jeg har jo egentlig ikke så mye erfaring fra kjøkken, men det er veldig givende samtidig som det er utfordrende. 

Nå skal jeg trykke publiser på dette innlegget, sette meg tilbake i stolen og sette på musikk og lese litt i den nye boken min. Jeg har gått til innkjøp av Michel Houellebecq sin Sérotonine, som det har blitt skrevet mye om, så jeg gleder meg veldig til å lese den. Problemet er at den er på fransk, så jeg tror jeg kommer til å bruke litt tid på den ettersom jeg må google hvert 5. ord. Senere i dag skal jeg ut å spille bowling med noen venner, jeg har jo mast om å spille bowling i nesten to uker og endelig har jeg funnet noen som vil være med. Det gledes.