Tanker

Nattetanker; Er jeg fri?

Jeg har i mange år trodd at den største friheten jeg kunne ha, ville være å være fri fra å være tilknyttet til kun én plass. Jeg har hele livet sagt til meg selv at jeg vil jobbe med noe som gjør at jeg kan flytte på meg, slik at jeg ikke blir låst til en plass resten av livet. Jo eldre jeg har blitt, jo mer har jeg innsett at dette egentlig ikke er frihet, men bare meg som er livredd for tilknytning.

For noen dager stilte jeg meg spørsmålet om jeg egentlig er fri. Og for å finne ut om jeg er fri, måtte jeg finne ut hva frihet er. Etter å ha lest ganske mange artikler på nett har jeg funnet ut at det finnes veldig mange definisjoner av frihet. Hegel har sin definisjon, og Berlin har sin. Men det skulle ikke mer til enn én bytur for å finne ut om jeg faktisk er fri.

fortsettelse kommer. xo

Kommentarer er skrudd av for Nattetanker; Er jeg fri?