Tanker

Alle gode ting er 3

I dag våknet jeg tre ganger.

Den første gangen våknet jeg av at en kråke bråkte på utsiden, prøvde å hente ut mat fra søppelposen jeg satt på verandaen i går fordi jeg var for lat til å gå helt ut til søppelkassene.

Den andre gangen våknet jeg av at en unge drev å ropte etter faren sin. Naboungen lærer seg for tiden å sykle, og det er sykt koselig å se når jeg går forbi. Det minner meg om da jeg var liten å ga sykling et forsøk. Det ble det ene forsøket, men jeg har vurdert å ta det opp igjen når sommeren nærmer seg.

Den tredje gangen våknet jeg av at alkoholen endelig var ute av kroppen. Eller jeg vet ikke om den faktisk var det, men jeg fikk plutselig en følelse av at alkoholen var helt ute av kroppen og at det nå var på tide å starte dagen.
Av en eller annen merkelig grunn syntes jeg det er mye lettere å stå opp «dagen derpå» enn vanlige ukedager. Kanskje jeg skal begynne (les fortsette) å drikke i ukedager…

Søndager er alltid så sykt rolige, og det er ikke fordi jeg nødvendigvis er så lat og ikke orker å finne på noe. Det er vel mer det at de aller fleste er fyllesyke, og ikke ønsker å anstrenge seg mer enn de må. Jeg forstår de godt.

I går var jeg så smart at jeg bakte noen rundstykker, eller jeg bakte typ 15 så jeg har ut uka. Det å stå opp, steke noen rundstykker og koke litt kaffe er noe av det beste. Den lille timen man setter av til en god frokost er så bra for sjela. Jeg kunne ønske jeg hadde energi til å få til den timen hver dag, men for nå holder det med helgene.
(og et lite tips; hvis du bor alene og er student så er det faktisk mye billigere å lage eget brød eller rundstykker selv, pluss at det alltid blir mye bedre)

Videre i dag skal jeg få ryddet litt i leiligheten, fordi når man er «voksen» og bor alene, så er det alltid et eller annet som skal ryddes, eller så er det noe som skal vaskes, og ofte er det begge deler.
Det er like før jeg ringer og spør om jeg kan flytte hjem igjen. Jeg er i hvert fall glad for at jeg ikke har barn nå, det er sikkert koselig i fremtiden.. Men hvis det barnet får mine rote-gener så kommer huset til å se ut som et «bomba horehus» som pappa presterte å kalle det rotete soverommet mitt engang.

Kommentarer er skrudd av for Alle gode ting er 3