Tanker

2 A.M. Thoughts

Sengen mangler overmadrass. Lampen i taket mangler lampeskjerm. Den hvite kjedelige veggen mangler et bilde. Jeg gidder ikke gjøre noe med det.

Akkurat nå er det mange ting i livet mitt jeg gjerne skulle ønske var annerledes. Blant annet de tingene jeg nevnte over, men også litt større ting. Jeg har måtte innse at jeg gjør mange ting kun fordi det forventes av meg, og ikke fordi jeg faktisk har lyst til det.

Så jeg spør meg selv, er dette frihet? Ikke at jeg kan svare på det, for hva er egentlig frihet. Etter et par søk på google har jeg bare blitt dummere, jeg har lest en masteroppgave som handler om frihet, hvor det står skrevet opp og ned i mente om Hegel og Berlin, og jeg er enig i begge, men uenig i alt.
Jeg tror jeg må finne min egen formulering på hva frihet er.

Min frihet skal handle om at jeg skal handle basert på hva som er det beste for meg. Jeg må tenke over handlingene mine, og ikke bare leve etter umiddelbar behovstilfredsstillelse. Hva er det beste for meg i lengden? Og er det bra selv om det føles kjipt her og nå?

Dette er noe jeg må finne ut av fremover. Men først er jeg nødt til å skaffe meg en overmadrass til sengen og et bilde til veggen, lampeskjermen kan jeg klare meg uten.